--

Is jouw mobiele telefoon gestolen?

Helaas hebben veel mensen wel eens meegemaakt dat hun waardevolle telefoon werd meegenomen door een dief. Slechts één kort moment let je niet op, en voor je het weet is je kostbare telefoon verdwenen. Natuurlijk moet je in dat soort gevallen zo snel mogelijk aangifte doen bij de politie. Er is namelijk een kans dat zij meer weten over lokale dieven die het op telefoons gemunt hebben. Toch is de kans klein dat je via deze weg je telefoon terug zult zien. Gelukkig zijn er ook andere manieren om je waardevolle spullen weer terug te vinden, zoals bijvoorbeeld een inschrijving bij het Gestolen Objecten Register (het GOR).

Hoeveel mobiele telefoons worden er meegenomen?

Gestolen mobiele telefoon

Het stelen van smartphones komt gelukkig steeds minder vaak voor. In 2016 werden er ongeveer 43.000 smartphones meegenomen. Dat is minder dan in de jaren ervoor, want in 2013 lag dit getal op ongeveer 70.000 toestellen in een jaar tijd (bron). Ondanks dat de aantallen dalen, loop je nog steeds een groot risico dat je telefoon wordt meegenomen door een dief. Daarom is het belangrijk om altijd goed op je toestel te letten, want je weet maar nooit wie het op jouw smartphone heeft voorzien wanneer je zorgeloos over straat loopt.

Waarom zijn smartphones zo geliefd bij dieven?

Er zijn een aantal redenen waarom dieven graag mobiele telefoons meenemen. Zo zijn ze ontzettend makkelijk te stelen. Mensen bergen ze op in hun jas- of broekzak, maar leggen ze ook neer op een terrastafel terwijl ze van een drankje genieten. Voor een dief is dat de uitgelezen kans om een waardevol stukje elektronica te stelen. Bovendien leveren telefoons veel geld op. Zo kan een gestolen mobiele telefoon direct worden verkocht op marktplaats voor een mooie prijs. Daarnaast kiezen sommige dieven ervoor om de telefoon uit elkaar te halen en de verschillende onderdelen te verkopen. Dat maakt de telefoon meteen onherkenbaar, terwijl criminelen er wel geld aan verdienen.

Wat kan je doen na de diefstal van je telefoon?

Is je telefoon door een dief meegenomen? Dan kan je het beste zo snel mogelijk actie ondernemen. Bij sommige telefoons is het mogelijk om ze van een afstand te traceren. Als je de locatie van je telefoon weet, kan je dit doorgeven aan de politie. Met de juiste informatie zijn zij in staat om de dief op te pakken. Bij andere telefoons is het juist mogelijk om een anti-diefstal functie in te schakelen. Hiermee blokker je de telefoon van een afstand, waardoor de dief er niets meer mee kan. Op deze manier is je smartphone waardeloos voor criminelen. Let op: deze functies moet je vooraf wel aanzetten. Je kunt ze dus niet pas inschakelen nadat je telefoon is meegenomen. Neem daarnaast ook contact op met je verzekeraar. Mogelijk ben je verzekerd voor de diefstal van je smartphone en heb je dus recht op een vergoeding.

Registreer mobiele telefoon diefstal in het GOR

Als laatste stap is het belangrijk om je telefoon te registeren bij het Gestolen Objecten Register (het GOR). Hier deel je de belangrijkste informatie over je telefoon, zoals het modelnummer en de uiterlijke kenmerken. Ook kan je een foto plaatsen van je telefoon, in de hoop dat iemand hem zal herkennen. Dit register is volledig openbaar en maakt het mogelijk om informatie over je telefoon te delen op social media. Bovendien kunnen mensen die een tweedehands telefoon kopen, vooraf controleren of deze niet door een dief wordt verkocht. Is jouw telefoon in handen van een dief gekomen? Registreer hem dan bij het GOR.

Hoe werkt ons register?

Het registeren van een telefoon doe je eenvoudig via ons handige registratieformulier. Je vult hier alle relevante informatie in en voegt zo nodig afbeeldingen toe. Geef ook informatie wanneer en op welke locatie je mobieltje is gestolen. Hoe gedetailleerder de informatie, hoe groter de kans op een positief resultaat. Na je betaling wordt een registratie direct geplaatst. Voor hulp bij je registratie kan je natuurlijk altijd support aanvragen bij onze medewerkers. Wij helpen je graag bij het succesvol voltooien van een registratie. Bezoekers van de site kunnen tips over jouw mobiele telefoon aan ons achterlaten.

De voordelen van ons diefstalregister

Het registreren van een gestolen telefoon via ons register levert je altijd voordelen op. Wij zetten ze overzichtelijk voor je op een rij:

 • Ons register is beschikbaar in een viertal talen: Nederlands, Duits, Engels en Frans.
 • Informatie die je plaatst is via sociale media (Facebook, Twitter) snel deelbaar.
 • Elk object wordt snel door Google geïndexeerd en levert daardoor ook snel resultaat op.
 • Tips sturen wij rechtstreeks door naar jouw account.
 • Het is ons doel om gestolen objecten terug te brengen bij de rechtmatige eigenaar en dit register helpt hierbij.

Registreer direct je telefoon

Heb je te maken gehad met diefstal van je telefoon en wil je deze het liefst zo snel mogelijk terugvinden? Of wil je voorkomen dat iemand jouw verdwenen telefoon koopt of verhandelt? Registreer hem dan zo snel mogelijk. Je kan ook electronica en ander gestolen eigendom registreren. Of als je fiets is gestolen

Mobiele telefoon registreren

Hoe kan ik registreren?

 1. Klik op onderstaande button en ga naar het registratie formulier
 2. Vul alle belangrijke informatie over de mobiele telefoon in
 3. Voeg afbeeldingen toe
 4. Vul aanvullende informatie op locatie en plek in
 5. Reken de registratie af
 6. Registratie wordt direct geplaatst

Wat zijn de kosten?

De kosten voor de registratie van een gestolen mobiel zijn € 4,00 voor maximaal één jaar. Na een jaar ontvang je van ons een e-mail waarmee je de regsiteratie kan verlengen. Kosten voor verlengen zijn € 1,00 per jaar.

Categorie Omschrijving Tarief incl. BTW Registreer
Gestolen mobiele telefoon Registreer jouw gestolen telefoon voor de periode van 1 jaar. € 4,00 Gestolen mobiel registreren