--

Mijn fiets is gestolen!

Waarom je een fietsdiefstal registreert

Fiets gestolen

Heb jij ook te maken met diefstal van jouw (elektrische) fiets en wil je voorkomen dat hij wordt doorverkocht aan een andere partij? Doe altijd eerst aangifte bij de politie in jouw woonplaats. Registreer vervolgens jouw gestolen fiets via ons Gestolen Object Register. Ons register is openbaar toegankelijk en gratis toegankelijk voor kopers. Zij kunnen hier controleren of een fiets gestolen is. Dit is echter niet het enige. Naast particulieren, maken ook politie, justitie en schadeonderzoekbureaus van ons register. Ons register is dus breed inzetbaar en helpt zo nodig jouw fiets snel en goedkoop terug te vinden. Het loont dus zeker om jezelf en je gestolen rijwiel te registreren via onze site.

Hoe werkt ons register?

Het registeren van een fietsdiefstal doe je eenvoudig via ons handige registratieformulier. Je vult hier alle relevante informatie in en voegt zo nodig afbeeldingen toe. Geef ook informatie wanneer en op welke locatie je (elektrische) fiets is gestolen. Hoe gedetailleerder de informatie, hoe groter de kans op een positief resultaat. Na je betaling wordt een registratie direct geplaatst. Voor hulp bij je registratie kan je natuurlijk altijd support aanvragen bij onze medewerkers. Wij helpen je graag bij het succesvol voltooien van een registratie. Mensen kunnen voor informatie over jouw fiets tips aan ons achterlaten en die geven we vervolgens direct aan jou door.

De voordelen van ons diefstalregister

Het registreren van een gestolen fiets via ons register levert je altijd voordelen op. Wij zetten ze overzichtelijk voor je op een rij:

 • Ons register is beschikbaar in een viertal talen: Nederlands, Duits, Engels en Frans.
 • Informatie die je plaatst is via sociale media (Facebook, Twitter) snel deelbaar.
 • Elke gestolen fiets wordt snel door Google geïndexeerd en levert daardoor ook snel resultaat op.
 • Tips sturen wij rechtstreeks door naar jouw account.
 • Het is ons doel om gestolen fietsen terug te krijgen bij de rechtmatige eigenaar en dit register helpt hierbij.

Meer electrische fietsen gestolen!

Jaarlijks worden er in Nederland veel fietsen gestolen. Vooral de elektrische fiets is de laatste jaren ontzettend geliefd onder fietsendieven. In 2017 lag het aantal fietsdiefstallen op 78.870 (Bron: CBS) stuks. Het aantal fietsen dat wordt gestolen kan in de praktijk echter veel hoger uitvallen. Niet iedereen doet namelijk aangifte bij de politie van een fiets die wordt gestolen. Het is zelfs zo dat het aantal gestolen fietsen hoger is dan het aantal mensen die daadwerkelijk aangifte doen van fietsdiefstal. Ongeveer 5 procent van de gestolen fiets wordt uiteindelijk teruggevonden. Dit cijfer moet natuurlijk omhoog en hier helpt ons Gestolen Object Register bij. Wij bieden jou de mogelijkheid om je gestolen fiets via ons register te registreren.

Registreer direct je fietsdiefstal

Heb je te maken gehad met diefstal van je fiets en wil je deze het liefst zo snel mogelijk terugvinden? Of wil je voorkomen dat iemand jouw verdwenen fiets koopt of verhandelt? Registreer je gestolen fiets via het Gestolen Objecten Register en help het publiek jouw fiets terug te vinden. Je kan ook electrische fietsen, scooters en ander gestolen eigendom registreren.

Fiets registreren

Hoe kan ik registreren?

 1. Klik op onderstaande button en ga naar het registratie formulier
 2. Vul alle belangrijke informatie over de (electrische) fiets in
 3. Voeg afbeeldingen toe
 4. Vul aanvullende informatie op locatie en plek in
 5. Reken de registratie af
 6. Registratie wordt direct geplaatst

Wat zijn de kosten?

De kosten voor de registratie van een gestolen fiets zijn € 4,00 voor maximaal één jaar. Na een jaar ontvang je van ons een e-mail waarmee je de regsiteratie kan verlengen. Kosten voor verlengen zijn € 1,00 per jaar.

Categorie Omschrijving Tarief incl. BTW Registreer
Gestolen (elektrische) fiets Registreer jouw gestolen fiets voor de periode van 1 jaar. € 4,00 Gestolen fiets registreren