Gestolen objecten

Wat is het Gestolen Objecten Register?

GOR is register waarin gestolen auto's, motoren, boten etc geregistreerd kunnen worden. GOR is het startpunt voor onderzoekers, bedrijven en particulieren die willen controleren of een object is gestolen.

Hoe werkt het Gestolen Objecten Register?

Het Gestolen Objecten Register ' informeert actief een internationaal netwerk van private onderzoekers, politie, justitie en particulieren over de gestolen objecten die in de database van het GOR staan geregistreerd. Iedereen kan gratis bij GOR controleren of objecten die bij verkoopsites te koop worden aangeboden, als gestolen staan geregistreerd. Bezoekers die tips willen geven over gestolen objecten, kunnen die via de website achterlaten.

Wie werkt met het Gestolen Objecten Register ?

  • Onderzoekbureaus
  • Politie
  • Justitie
  • Verzekeraars
  • Particulieren

Waarom bestaat het Gestolen Objecten Register?

Van alle objecten die gestolen worden, verdwijnt een groot deel naar het buitenland. Gestolen objecten worden snel via het internet verhandeld. Informatie over deze objecten is niet voor iedereen beschikbaar. Een klein percentage van gestolen werkmaterieel wordt teruggevonden, minder dan 10% Gestolen objecten die worden teruggevonden, kunnen door gebrek aan informatie niet worden terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaar. Verzekeraars kunnen niet controleren of een object, dat voor verzekering wordt aangeboden, niet al gestolen is.

Doel van het Gestolen Objecten Register?

Ervoor zorgen dat teruggevonden gestolen objecten bij de rechtmatige eigenaar worden terugbezorgd. Het terugdringen van het aantal gestolen objecten dat via internet wordt aangeboden.

Waarom controleren?

Je bent altijd aansprakelijk als je een gestolen object koopt. Ongeacht hoe vaak een object al is verhandeld. Voorkom dat je een gestolen object koopt.