--

Mijn elektrische fiets is gestolen, wat nu?

E-bike gestolen

Elektrische fietsen worden steeds vaker gestolen. In de eerste halfjaar van 2021 is er bijna 10.000 keer aangifte gedaan van gestolen e-bikes. Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal (S.A.F.E.) vindt dit verontrustend, want het resulteert in een jaarlijkse schadelast van ruim 600 miljoen. Zit jij je met je handen in het haar omdat ook jouw elektrische fiets gestolen is en zie je je favoriete rijwiel maar al te graag terug? Dan is het belangrijk om aangifte te doen en je gestolen fiets te registreren via ons Gestolen Objecten Register.

Waarom je een gestolen e-bike registreert

Je wilt niet dat je elektrische fiets wordt doorverkocht aan een andere partij. Daarom is het belangrijk altijd eerst aangifte te doen bij de politie. Daarnaast is registratie van een gestolen ebike via ons register verstandig, want kopers kunnen controleren of ze een gestolen object aanschaffen. Bovendien wordt ons register gebruikt door de politie, justitie en schadeonderzoekbureaus. Door je gestolen e-bike te registreren, vergroot je dus de kans om je elektrische fiets snel terug te vinden. Aarzel daarom niet om de diefstal van je elektrische rijwiel te noteren in ons register.

Wat zijn de pluspunten van het Gestolen Objecten Register?

De registratie van een gestolen elektrische fiets via ons platform levert direct voordelen op:

 • Ons register helpt om gestolen ebikes bij de rechtmatige eigenaar terug te brengen.
 • Elke gestolen fiets wordt snel door Google geïndexeerd en levert daardoor ook snel resultaat op.
 • Het Gestolen Objecten Register is beschikbaar in maar liefst vier talen: Nederlands, Engels, Frans en Duits.
 • Informatie die je plaatst is via sociale media (Facebook, Twitter )Instagram snel deelbaar.
 • Tips sturen wij rechtstreeks door naar jouw account.

Het is ons doel om iedere gestolen elektrische fiets terug te vinden. Dit register is dan ook een prima hulpmiddel om die missie uit te voeren.

E-bike gestolen? Maak nu een melding aan in ons register

Wil jij je gestolen ebike graag zo spoedig mogelijk terug? Zet dan alles op alles om je elektrische fiets terug te krijgen. Doe aangifte bij de politie en maak tevens een melding van je gestolen rijwiel in ons Gestolen Objecten Register. Op die manier verklein je het risico dat iemand je gestolen ebike koopt of verhandelt. Schakel dus het grote publiek in en maak direct melding van je elektrische fiets diefstal. Dit is natuurlijk ook mogelijk voor gewone fietsen, scooters en andere gestolen eigendommen.

Registreer je gestolen e-bike

Heb je te maken gehad met diefstal van je fiets en wil je deze het liefst zo snel mogelijk terugvinden? Of wil je voorkomen dat iemand jouw verdwenen fiets koopt of verhandelt? Registreer je gestolen fiets via het Gestolen Objecten Register en help het publiek jouw e-bike terug te vinden. Je kan ook fietsen, scooters en ander gestolen eigendom registreren.

Gestolen E-bike registreren

Hoe kan ik een gestolen electrische fiets registreren?

 1. Klik op onderstaande button en ga naar het registratie formulier
 2. Vul alle belangrijke informatie over de e-bike in
 3. Voeg afbeeldingen toe
 4. Vul aanvullende informatie op locatie en plek in
 5. Reken de registratie af
 6. Registratie wordt direct geplaatst

Wat zijn de kosten?

De kosten voor de registratie van een gestolen e-bike zijn € 4,00 voor maximaal één jaar. Na een jaar ontvang je van ons een e-mail waarmee je de regsiteratie kan verlengen. Kosten voor verlengen zijn € 1,00 per jaar.

Categorie Omschrijving Tarief incl. BTW Registreer
Gestolen ebike (elektrische fiets) Registreer jouw gestolen e-bike voor de periode van 1 jaar. € 4,00 Gestolen e-bike registreren