--

Samenwerking tussen Carfax en GOR

Carfax samenwerking

(MÜNCHEN, DEN HAAG, 1 December 2020) CARFAX, specialist in voertuighistorie voor Europese en Amerikaanse voertuigen, en Gestolen Objecten Register, een internationaal platform met actuele informatie over gestolen voertuigen, kondigen de start van een partnership in Nederland aan. Informatie van gestolen voertuigen bekend in het Gestolen Objecten Register kan vanaf nu teruggevonden worden in het CARFAX voertuighistorierapport.

Voertuighistorierapport

Dankzij de samenwerking met Gestolen Objecten Register (GOR) is het nu voor CARFAX mogelijk alle gestolen voertuigen in kaart te brengen. GOR werkt daarvoor samen met de relevante autoriteiten en verzekeringsbranche, maar ontvangt ook direct gestolen meldingen van de getroffen partijen. Dit maakt dat GOR een zeer compleet overzicht kan bieden als bron voor het voertuighistorierapport.

Voertuigdiefstal

De diefstal van een voertuig is een belangrijke gebeurtenis in de lifecycle van een voertuigleven. Zowel particuliere kopers als professionele andelaren zullen hiervan op de hoogte willen zijn voordat wordt overgegaan tot aankoop van een voertuig. Daarbij wordt voertuigdiefstal technisch toenemend complexer. Waar voorheen vooral brute kracht werd gebruikt bij autodiefstal, wordt er nu geavanceerde elektronische apparatuur gebruikt om in het voertuig te komen en deze te starten. GOR heeft inzichten in deze trends en deze worden door middel van een overzichtelijke integratie inzichtelijk gemaakt in het CARFAX voertuighistorierapport. Tevens helpt dit beide partijen een groter internationaal bereik te genereren en eenvoudiger gestolen voertuigen met een internationale diefstalhistorie te lokaliseren. ‘’Ons streven is om klanten met zoveel mogelijk kwalitatieve data te bedienen. Dankzij de samenwerking met Gestolen Objecten Register, zijn we nu in staat de Nederlandse autokoper te bedienen met een unieke service die alleen bij CARFAX is te vinden’’, licht Marco Arban, head of Business Development & Data Procurement Europe van CARFAX toe.

2 miljoen autokopers

“CARFAX bereikt jaarlijks momenteel in Nederland meer dan 2 miljoen autokopers op de juiste plaats en het moment waar de autokoper zich oriënteert op de aanschaf van een gebruikte auto. Door onze informatie in het rapport te integreren, heeft zowel de autokoper als het GOR hier profijt van. De autokoper wordt volledig geïnformeerd over de status van het voertuig, voordat zij overgaat tot aankoop. Op deze manier helpen wij autokopers de juiste beslissingen te maken, legt Ron van Es, eigenaar Gestolen Objecten Register, uit.

Over Carfax

CARFAX Europe GmbH levert voertuighistorierapporten voor Europese en Noord-Amerikaanse gebuikte voertuigen sinds 2007. Vandaag de dag, zijn er regionale diensten beschikbaar in o.a. Nederland, Polen, Zweden, Spanje en binnenkort meer. CARFAX biedt toegang tot een omvangrijke internationale database met 27+miljard melding met voertuighistorie verdeeld over meer dan 20 landen.

Het moederbedrijf van CARFAX Europe GmbH is CARFAX Inc., marktleider in voertuighistorie voor Noord-Amerikaanse voertuigen. CARFAX Inc. (est. 1984), gevestigd nabij Washington DC, is een onderdeel van IHS Markit Inc. (NYSE: INFO). Met de hoofdzetel in Londen, is IHS Markit is een wereldwijde marktleider voor marktinzichten, analyses en informatieoplossingen. Samen helpen we iedere dag miljoenen consumenten om met meer vertrouwen een auto te zoeken, bezitten en verkopen, door middel van innovatieve voertuigdataoplossingen.