TVM verzekeringen gaat Gestolen Objecten Register inzetten

TVM werkt met Gestolen Objecten Register

In logistiek en mobiliteit gespecialiseerde verzekeraar TVM verzekeringen uit Hoogeveen gaat alle bij het bedrijf aangemelde diefstallen van lading en transportmiddelen registreren in het Gestolen Objecten Register (GOR), dat is te vinden op deze voor iedereen toegankelijke website.

Veel ogen in de markt, van vakmensen, maar ook van burgers die snel en direct kunnen doorgeven dat ergens gestolen ladingen en/of voertuigen zijn gesignaleerd. En dat niet alleen in Nederland, maar in heel Europa. Want volgens TVM verdwijnen steeds meer gestolen voertuigen line recta naar het buitenland. Het internationale netwerk van het GOR is voor TVM dan ook een belangrijke reden om de gestolen voertuigen en dergelijke in het register op te nemen. TVM en GOR zijn verder in overleg om te kijken, in hoeverre de hoeveelheid informatie met betrekking tot diefstal van ladingen en transportmiddelen verder kan worden uitgebreid.

Over TVM verzekeringen

TVM verzekeringen is een gespecialiseerde Europese logistieke en mobiliteitsverzekeraar met toonaangevende producten en diensten. Opgericht door en voor ondernemers, weet TVM als geen ander wat de transportsector 'beweegt'. Naast vestigingen in Nederland en België heeft TVM ook samenwerkingsverbanden door heel Europa. TVM verzekeringen levert de vervoerssector een totaal verzekeringspakket vanuit ‘één loket’

Toelichting

De samenwerking tussen TVM en GOR sluit direct aan op de verdere uitbouw van het door Ron van Es van Consurent ontwikkelde Gestolen Objecten Register. Dat is een website waarop onder andere gestolen auto's, werkmaterieel, maar ook motoren, boten enzovoort kunnen worden geregistreerd. Het afgelopen jaar heeft het GOR geleid tot veel successen, zegt Van Es. Omdat in de dagelijkse praktijk het meeste werkmaterieel niet is voorzien van specifieke beveiligingssystemen, voorziet het register dus in een groeiende behoefte. Volgens Van Es duidelijk is het diefstalprobleem veel groter dan menigeen denkt en is het dus belangrijk om het register tot ver over de landsgrenzen bekendheid te geven. Want veel van het gestolen werkmaterieel wordt naar het buitenland vervoerd.