Advies Bureau Schade registreerd in het GOR

Gestolen personenauto terug gevonden

Om de revindicatie van gestolen goederen op gang te brengen en successen te behalen, maakt Niemeijer veel gebruik van het Gestolen Objecten Register.

" Niet alleen willen we hiermee de hulp van iedereen inroepen, het plaatsen van gegevens op het Gestolen Objecten Register biedt meer mogelijkheden tot een succesvolle opsporing"

Jan Niemeijer

In Nederland moet Advies Bureau Schade het vooral hebben van de natuurlijke nieuwsgierigheid van mensen. Als een onbekende auto langere tijd in dezelfde straat staat, roept dat bij bewoners vragen op. Of is je fiets gestolen? De drempel om direct naar de politie te stappen, is veelal te hoog, weet Niemeijer. Maar de nieuwsgierigheid kan wel leiden tot het ingeven van het kenteken of een kenmerk van zon auto in een zoekmachine. Of nog beter: tot het raadplegen van het Gestolen Objecten Register. Als een tip op juistheid is gecontroleerd, schakelt een medewerker van Advies Bureau Schade de politie in. Wij zijn de aangevers, de taak van opsporing blijft bij de politie. Wij zijn geen cowboys.

Buitenlands succes Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland leidt het Gestolen Objecten Register tot successen. Onlangs heeft Advies Bureau Schade nog een voertuig uit Zuid-Frankrijk terug kunnen halen. Een vakantieganger had gezien dat een voertuig langer op een parkeerplaats stond en dat het was voorzien van opvallende reclame. Het Gestolen Objecten Register leerde hem dat het voertuig door Advies Bureau Schade werd gezocht. Nadat hij ons gewaarschuwd had, hebben wij het voertuig binnen een uur op locatie veilig kunnen laten stellen, vertelt Niemeijer. De auto is inmiddels door ons gerepatrieerd en weer terug bij de rechtmatige eigenaar. Op zo’n zelfde wijze hebben we recent ook een auto vanuit Spanje terug kunnen krijgen.