--

Verhuurder Boels gaat gebruik maken van Gestolen Objecten Register

Boels registreerd gestolen werkmaterieel

Eigenaren van werkmaterieel krijgen steeds vaker te maken met diefstal van kapitaalsintensieve machines. Hoewel de aantallen beperkt zijn, de hoogte van de schade is dan aanzienlijk. Alle reden om deze machines zo snel mogelijk weer terug te vinden. Voor Boels, dat als verhuurder steeds meer over de landsgrenzen heen actief is, reden om gebruik te gaan maken van het Gestolen Objecten Register (GOR). De Materieelkrant sprak met Ron Florack en Yvo Hoppers van Boels Verhuur over het besluit om alle gestolen objecten te gaan registeren in het GOR. Volgens Risk manager Ron Florack heeft Boels al enkele keren gestolen werkmaterieel teruggekregen op basis van anomieme tips:

"Het overkomt ons niet vaak, maar als het gebeurt dat er werkmaterieel van ons wordt gestolen, dan is het heel belangrijk als het grote publiek dat weet en ons van tips kan voorzien."

Ron Florack

Florack noemt het GOR een geschikt middel om het grote publiek erbij te betrekken, mede omdat het Register voor iedereen gratis, snel en goed toegankelijk is en een goede database heeft.Florack: "Initiatiefnemer Ron van Es is duidelijk een marketingman en die benaderen dit soort zaken toch anders, weten er een grotere bekendheid aan te geven en het laagdrempelig te houden, waarbij het gebruik van internet natuurlijk grote voordelen heeft."

Diefstal preventie Gids

Op de vraag aan marketing manager Yvo Hoppers wat Boels verder doet op dit vlak, wijst hij op het preventieplan van Boels Verhuur. Daarin staat de in de maak zijnde Diefstal Preventie Gids centraal. "Daarmee willen we onze klanten uiteraard inlichten over de mogelijkheden die er zijn om diefstal te voorkomen. Tegelijkertijd wijzen we ze dan op het zelf signaleren van mogelijk gestolen werkmaterieel. Daarvoor schakelen we overigens ook ons eigen Europese netwerk in. "